Переможці акції «7 чудес Києва»

27 Вересня 2013 20:35

«7 чудес Києва» – це вже ІV етап всеукраїнської акції «7 чудес України», яка була започаткована у 2007 році Фондом Миколи Томенка «Рідна країна».

За цей час були визначені «7 історико-архітектурних чудес України», «7 природних чудес» та «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

Акція «7 чудес Києва» стартувала на початку 2013 року. Під час її першого етапу фахівцями, експертами та членами Оргкомітету акції були відібрані 30 об’єктів-фіналістів, які далі змагалися за звання чудес Києва. Так, з травня на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua розпочалося Інтернет-голосування, де кожний бажаючий мав змогу обрати свої 7 чудес Києва. Паралельно методом анкетування були опитані експерти, які теж визначили найкращі об’єкти столиці.

Саме за сумою показників Інтернет- та експертного голосування (50/50) і були визначені переможці акції «7 чудес Києва». Оргкомітетом також було прийнято рішення об’єднати в одну номінацію як об’єкти, що поєднані територіально та створюють своєрідні єдині історико-архітектурні та культурні комплекси міста, – Андріївську церкву з Андріївським узвозом, а також Києво-Могилянську академію зі Старим Подолом.
Отже, переможцями акції «7 чудес Києва» стали (за абеткою):

  • Андріївська церква та Андріївський узвіз
  • Будинок з химерами
  • Видубицький монастир
  • Володимирський собор
  • Києво-Могилянська академія та Старий Поділ
  • Києво-Печерська лавра
  • Софія Київська

Оргкомітетом акції було прийнято рішення спеціальними нагородами відзначити також СПЕЦНОМІНАНТІВ акції: Михайлівський Золотоверхий собор як найвизначніший з відтворених об’єктів Києва, а також Миколаївський костел та Національний художній музей як дві визначних пам’ятки столиці, які потребують негайної реставрації за підтримки держави.

За традицією, про переможців акції «7 чудес Києва» (як і про переможців попередніх акцій) будуть відзняті телевізійні передачі та видрукувана поліграфічна продукція – буклети, календарі тощо.

Ви дещо не врахували