Андріївська церква – лідер Інтернет-голосування за 7 чудес Києва

14 Червня 2013 20:28

За місяць Інтернет-голосування за 7 чудес Києва на офіційному сайті 7chudes.in.ua найбільше голосів отримала Андріївська церква. На другому місці – Будинок з химерами архітектора В. Городецького, на третьому – Києво-Печерська лавра.

Загалом, десятка переможців за Інтернет-версією із 30 номінантів, відібраних на першому етапі акції експертами та Оргкомітетом, виглядає так:

  1. Андріївська церква
  2. Будинок з химерами
  3. Києво-Печерська лавра
  4. Андріївський узвіз
  5. Костел Святого Миколая
  6. Софія Київська
  7. Києво-Могилянська академія
  8. Михайлівський Золотоверхий собор
  9. Золоті ворота
  10. Видубицький монастир

Нагадаємо, акція «7 чудес Києва» — це вже ІV етап всеукраїнської акції «7 чудес України», започаткованої Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році.

«Завданням акції «7 чудес Києва» є відкриття широкому загалу визначних об’єктів столиці, їх пропагування та збереження. Оргкомітет спеціально вирішив використати для проведення цієї акції весняно-літній період, щоб показати унікальні місця Києва та залучити киян і гостей столиці до пізнання цього міста», — говорить ініціатор акції Микола Томенко.

13 травня Оргкомітетом було представлено 30 фіналістів акції, які презентують Київ як місто Володимира Великого і Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького та Івана Мазепи, Лесі Українки, Тараса Шевченка, Миколи Лисенка, Михайла Старицького, Михайла Грушевського та інших видатних постатей, які тут жили, діяли і творили.

Зараз проходить етап Інтернет-голосування, під час якого відвідувачі офіційного сайту акції можуть обрати ті об’єкти, які, на їхню думку, заслуговують увійти до переліку 7 чудес Києва.

Інтернет-голосування триватиме до 23 серпня цього року. Переможці визначатимуться, традиційно, за сумою балів Інтернет-голосування та голосування ста експертів у пропорції 50/50.

Партнером акції «7 чудес Києва» є ГО «Муніципальна ліга Києва».

Ви дещо не врахували