Кияни оберуть свої 7 чудес. Голосування розпочалося

13 Травня 2013 20:59

Сьогодні, 13 травня, розпочалося Інтернет-голосування за 7 чудес Києва на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua. Про це на прес-конференції, присвяченій презентації проекту, повідомив ініціатор акції Микола Томенко.

«7 чудес Києва» — це вже ІV етап всеукраїнської акції «7 чудес України», який триватиме у 2013 році з метою визначення визначних історико-архітектурних об’єктів столиці України, які свого часу відігравали важливу роль в історії міста та досі залишаються його прикрасою.

«Завданням цієї акції є відкриття широкому загалу визначних об’єктів столиці, їх пропагування та збереження. Оргкомітет спеціально вирішив використати для проведення цієї акції весняно-літній період, щоб показати унікальні місця Києва та залучити киян і гостей столиці до пізнання цього міста», — зазначив Микола Томенко під час презентації проекту.

Він повідомив, що Оргкомітетом визначено 30 фіналістів акції, які презентують Київ як місто Володимира Великого і Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького та Івана Мазепи, Лесі Українки, Тараса Шевченка, Миколи Лисенка, Михайла Старицького, Михайла Грушевського та інших видатних постатей, які тут жили, діяли і творили.

Серед фіналістів акції — Андріївський узвіз, Будинок з химерами, Видубицький монастир, Володимирський собор, Золоті ворота, Києво-Могилянська академія, Київська фортеця, Київський фунікулер, Національна філармонія України, Миколаївський костел та інші.

Партнером акції «7 чудес Києва» є ГО «Муніципальна ліга Києва».

Інтернет-голосування триватиме до 23 серпня цього року. Переможці визначатимуться, традиційно, за сумою балів Інтернет-голосування та голосування ста експертів у пропорції 50/50.

13-05-572x381

Довідково

«7 чудес України» — загальнонаціональна акція, започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році, яка стала найрезонанснішим та найуспішнішим проектом у галузі популяризації вітчизняного туризму за більш ніж 20 років української незалежності.

За останні п’ять років було проведено три повноцінні етапи цієї акції, в результаті яких Україна визначила:

  • «7 історико-архітектурних чудес» (заповідник «Кам’янець», Києво-Печерська лавра, парк «Софіївка», Софія Київська, Херсонес Таврійський, Хортиця, Хотинська фортеця)
  • «7 природних чудес» (Біосферний заповідник «Асканія-Нова», Регіонально-ландшафтний парк «Гранітно-степове Побужжя», Дністровський каньйон, Мар мурова печера, Національний природний парк «Подільські Товтри», озера Світязь та Синевир)
  • «7 чудес України: замки, палаци, фортеці» (Аккерманська фортеця, Алупкінський палац, Кам’янець-Подільська фортеця, Луцький Верхній замок, Митрополичий палац у Чернівцях, Палац у Качанівці, Хотинська фортеця).

До Оргкомітету акції увійшли: голова Національної спілки письменників України Віктор Баранов, голова підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Олександр Бригинець, директор-президент каналу ICTV Олександр Богуцький, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації музеїв Сергій Гальченко, громадський діяч, головний редактор газети «Вечірній Київ» 1985—2000 рр. Карпенко Віталій, олімпійська чемпіонка в потрійному стрибку, багаторазова призерка чемпіонатів Європи та світу Кравець Інеса, відома українська співачка Тоня Матвієнко, секретар Національної спілки журналістів, президент Національної радіокомпанії України (2000—2010 рр.) Віктор Набруско, народні артисти України Наталя Сумська, Анатолій Хостікоєв та інші.

Ви дещо не врахували