Переможців «7 чудес Києва» буде нагороджено 27 вересня

18 Серпня 2013 20:33

«Враховуючи численні звернення до організаційного комітету представників громадськості, акцію «7 чудес Києва» буле продовжено. Планується, що нагородження переможців ми проведемо на День туризму — 26 вересня у Національному заповіднику «Києво-Печерська акція». До цього часу кожен бажаючий може проголосувати на сайті 7chudes.in.ua за вибрану пам’ятку», — повідомив голова оргкомітету акції, народний депутат України Микола Томенко.

За його словами, для голосування у акції визначено 30 номінантів. На даний момент у Інтернет-опитуванні лідирують: Андріївська церква, Будинок з химерами, Києво-Печерська лавра, Андріївський узвіз, Софія Київська, Михайлівський Золотоверхий собор, Києво-Могилянська академія. Визначення переможців відбувається за результатами Інтернет-голосування та опитуванням 100 експертів у галузі туристичної справи.

«7 чудес Києва» — це вже ІV етап всеукраїнської акції «7 чудес України», який триватиме у 2013 році з метою визначення визначних історико-архітектурних об’єктів столиці України, які свого часу відігравали важливу роль в історії міста та досі залишаються його прикрасою. Акція стартувала 13 травня цього року. Її завданням є відкриття широкому загалу визначних об’єктів столиці, їх пропагування та збереження. Оргкомітет спеціально вирішив використати для проведення цієї акції весняно-літній період, щоб показати унікальні місця Києва та залучити киян і гостей столиці до пізнання цього міста», — зазначив Микола Томенко.
За традицією, про переможців акції буде знятий відеофільм і видрукувана поліграфічна продукція, покликана популяризувати вітчизняний туризм.

Ви дещо не врахували